Varumärken


Våra varumärken, en kärlekshistoria. Våra varumärken är mycket viktiga för oss. De visar vad vi står för. Några saker är extra viktiga, som service, relationer och snabbhet. I våra varumärken hittar du vår ambition och våra ständigt högre satta mål. Allt för att du som kund ska kunna sätta guldkant på tillvaron. 

 

à la Carte

à la Carte erbjuder både privatkunder och professionella användare ett stort sortiment av majonnäsbaserade sallader, såser, röror och skaldjur. Dessutom finns här färdigmat. 2004 inledes ett direkt samarbete mellan à la Carte och Lohmanders. Det ledde till att à la Carte gick in som delägare i Lohmanders 2007.

 

Lohmanders

Under varumärket Lohmanders marknadsför vi ett utbud av goda kalla såser och kryddsmör, för både privatkunder och professionella användare. Till exempel Sveriges mest älskade och köpta bearnaisesås, Lohmanders Bearnaise Original. Lohmanders sortiment finns tillgängligt till HoReCa (hotell, restaurang & cafe) och finns listade hos de ledande grossisterna i Sverige samt levereras i vissa fall direkt till kund. 2009 flyttades Lohmanders produktion från Botkyrka, in i en helt ny egen produktionsanläggning i Norrköping. Där sker all produktion av Lohmanders såser idag.

Läs mer på www.lohmanders.se.

 

Sverigeskafferiet

2009 startades delikatessföretaget Sverigeskafferiet i liten skala, och det har successivt utvecklats till dagens kritikerrosade produktportfölj. Under hösten 2014 köpte à la carte food Scandinavia AB Sverigeskafferiet för att med deras affärsupplägg förse handlare runt om i Sverige med direkt leverans av Sverigeskafferiets delikatesser. Vi finns idag representerade på runt 200 butiker runt om i landet. Sverigeskafferiets affärsidé är att utveckla delikatesser och smakfulla måltidskoncept som överträffar kundernas förväntningar på smakupplevelser. Svenska rapsoljor, bärbalsamico, surdegspanko, gourmetsenap, lyxdressingar och gourmetsåser finns i Sverigeskafferiets utbud.

Läs mer på www.sverigeskafferiet.se.

 

 

Vi har inte ändrat den filosofi som var grunden till det företag som Gert Falkeskog startade i Göteborg 1959: Att sälja havsdelikatesser av absolut högsta kvalitet, byggda på svenska recept.Idag är Falkeskog Delikatesser ett av Nordqvists Fiskexport AB:s varumärken. Sunda delikatesser från havet av hög och jämn kvalitet är vår utgångspunkt när vi producerar och förädlar fisk-  och skaldjursprodukter. Det gör vi i våra egna anläggningar som finns i Nogersund, Blekinge.

Läs mer om Falkeskog på www.falkeskog.se

 

Göteborgs Sallad är ett nystartat företag med stor erfarenhet och kunskap inom salladstillverkning. Vi tillverkar majonnäsbaserade sallader och såser av hög kvalitet och använder i största möjliga mån närproducerade svenska råvaror. Våra recepturer kommer ifrån GK Sallads ursprungsrecept från SURTE och slakthuset! Vi har givetvis 78 % Göteborgsmajonnäs med äkta svensk äggula och svensk pressad rapsolja. Alla produkter som innehåller räkor har endast MSC märkta handskalade räkor.

Läs mer om Göteborgssallad på www.göteborgssallad.se